ICO Traceto.io «Знай свого клієнта!» KYC

У наш час перед суспільством стоять актуальні проблеми боротьби з міжнародним тероризмом і злочинно нажитими активами. Тому спеціалізовані міжнародні організації примусово впроваджують правові норми, що зобов’язують фінансові та адміністративні структури пильно вивчати своїх потенційних бізнес-клієнтів. Фінансові організації, бухгалтерські та юридичні контори, які супроводжують діяльність комерційних структур, безумовно, продовжують залишатися клієнтоорієнтованими. Але перебуваючи під моніторингом контролюючих державних органів, змушені злегка відступати від принципу повної лояльності. В іншому випадку, при виявленні певних послаблень, їм загрожують серйозні санкції.
Правило Know Your Client — “Знай свого клієнта!”, Для оцінки потенційних ризиків.
Одним з найбільш «м’яких» міжнародних контрольних нормативів є правило KYC — Know Your Client, усталений переклад якого на російську мову формулюється як «Знай свого клієнта!». Відповідно до практики застосування цього принципу правильніше було б перекласти на російську як «Правила відбору клієнтів». Суть його зводиться до необхідності надання потенційним клієнтом фінансової організації пакета документів, що містять регламентовану інформацію про його особистості.
Розглянемо документацію яка ідентіфіціруюет особистість в системі KYC
Набір документів стандартизований для юридичних і фізичних осіб, а його склад визначається характером майбутньої процедури. Так, наприклад, для відкриття банківського рахунку знадобиться разом з заповненим бланком заяви надати:
нотаріально завірену копію значущих (з фото і підписом) сторінок паспорта;
підтвердження місця проживання (їм може бути завірений переклад сторінок паспорта резидента з фото, підписом і місцем прописки або, наприклад, завірена копія рахунків за надані комунальні послуги);
рекомендація з банку, в якому заявник вже має рахунок, або ж рекомендаційний лист юриста або сертифікованого бухгалтера, які супроводжують його діяльність (в ньому повинен бути описаний статус взаємин).
Як працює «Знай свого клієнта!» KYC
Система виконує одразу кілька функцій. З одного боку, KYC дає фінансову структуру можливість захистити свої інтереси:
вона засвідчує особистість самого клієнта;
дозволяє службі безпеки визначити ступінь ризику залучення клієнта в незаконну діяльність (апріорі вважається, що такого ризику піддається кожен окремо взятий клієнт);
дозволяє в цілях управління власними ризиками встановити фільтр, який регламентує тип і кількість транзакцій для конкретного клієнта;
дозволяє відстежувати незвичайні клієнтські транзакції і при необхідності ініціювати їх розслідування.
З іншого боку, в більшості випадків KYC грає на руку і самому клієнтові. Надана їм правдива інформація допоможе банківському співробітнику підібрати для нього такий рахунок, який буде відповідати реальним запитам — будь то супровід бізнес-діяльності або ж захист активів. Брокер фондовій біржі, що знає фінансове становище свого клієнта і специфіку його діяльності, буде давати йому найбільш підходящі інвест-поради, а фінансовий консультант підбере оптимальне рішення для управління активами.
Таким чином, політика ідентифікації клієнтів KYC — це своєрідний захисний механізм і для клієнтів, і для супроводжуючих їх діяльність бізнес-структур. Він чітко структурує допустимість відповідних фінансових операцій і захищає обидві сторони від можливих штрафних санкцій.
Traceto.io — це децентралізована мережа «Знай свого клієнта» (KYC), яка надає комплексне рішення KYC для кріптовалютних і блокових компаній, сплавляючи технології Smart Contract і Artificial Intelligence. Грунтуючись на більш ніж п’ятдесятилітньому досвіді Compliance і RegTech, бачення traceto.io полягає в тому, щоб подолати розрив між реальними і віртуальними процесами KYC в світі.
По-перше, наша жорстка кришка тепер ETH заснована на 35 000 ETH. Раніше він становив 30 000 000 доларів США.
По-друге, ціна токена тепер становить 0,0000875 ETH за T2T. Це було раніше 0,10 долара США за T2T.
Ми збільшили частку токенов на продаж до 40% (з 30%), зменшили резерв до 10% (з 30%) і збільшили кількість пулу маркетингу і партнерства до 25% (з 15%).
Telegram Announcements Channel: https://t.me/tracetoannouncements

Comments